Image 13

Wizyta Renaty Janik - Wicemarszałek Województwa Świętokrzyskiego w Spiżarni Sandomierskiej

10 lutego 2020

    Podczas wizyty w Ośrodku Promowania i Wspierania Przedsiębiorczości Rolnej w Sandomierzu 6 lutego 2020 r. Renata Janik - Wicemarszałek Województwa Świętokrzyskiego poznała strategię działania i rozwoju naszej fundacji.  Wspólnie z Grzegorzem Orawcem - Prezesem Zarządu Ośrodka Promowania i Wspierania Przedsiębiorczości Rolnej Pani Wicemarszałek odwiedziła Spiżarnię Sandomierską, której działalność oraz promocja produktów lokalnych stanowią jeden z głównych priorytetów  Ośrodka.

Spiżarnia Sandomierska to miejsce gdzie można kupić wartościowe produkty Ziemi Sandomierskiej, a szczególnie lokalne wyroby spożywcze, powstałe z myślą o tych, którzy cenią sobie najwyższą jakość produktów żywnościowych oraz niezapomniane i unikalne wrażenia smakowe. Produkty znajdujące się w Spiżarni pochodzą bezpośrednio od lokalnych rolników oraz z niewielkich gospodarstw agroturystycznych i przedsiębiorstw, które wykonują swoją pracę z pasją i dbałością, pielęgnując wielopokoleniowe tradycje, a dzięki wykorzystywaniu naturalnych składników i stosowaniu sprawdzonych receptur powstają niezwykłe wyroby, które zaspokoją nawet najbardziej wyrafinowane gusta smakoszy. Ziemia Sandomierska, słynąca z różnorodności upraw, dogodnych warunków klimatyczno-glebowych oraz dbałość rolników o wytwarzanie najwyższej jakości plonów sprawiają, że w Spiżarni znajdują się produkty wyjątkowe w skali kraju, będące naturalnym dobrodziejstwem Sandomierszczyzny.

Logo sm
Location icon
pl. Ks. J. Poniatowskiego 2 27-600 Sandomierz
Contact icon
fundacja@opiwpr.org.pl 15 833 34 00, 501 837 619
Strona używa plików cookies w celu poprawnego korzystania z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza wyrażenie zgody. Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookies z Polityką prywatności.
Akceptuję i przechodzę do serwisu